Skip to main content

Waarom zou je publiceren? Ik hoor het je denken. Of is dat alleen voor grote ego’s, wetenschappers en onderzoekers weggelegd?
🎈 Mijn drive om te publiceren ontstond vele jaren geleden. Als dramatherapeut was er destijds amper een boek over mijn vakgebied te vinden. Zeker niet Nederlandstalig.

🎈Als bestuurder van mijn beroepsvereniging zag ik het belang van wetenschappelijk onderbouwen en het delen van kennis en ervaring.

🎈 Daarnaast was ik een ‘loopbaanswitch’ aan het maken. Mijn moraal hield me voor dat ik het vakgebied niet kon loslaten zonder mijn ervaring gefundeerd en onderbouwd beschreven te hebben.

Het is nu precies 20 jaar geleden. Wat een leerzaam proces is schrijven gebleken voor mij, en het bleef niet bij dat ene boek.

πŸ€ Mijn liefde voor leren door te schrijven is echt ontstaan tijdens dat eerste boek. Waar ik mijn schrijfangst kon overwinnen, ervaringskennis leerde onderbouwen met wetenschap, de kracht van verzamelen – ordenen, de reflectie-spiegel van de taal leerde kennen. De kracht van een redactie, een ontwerper, die tekst of beeld weer kan aanscherpen en verbeteren.
πŸ€ De onderwerpen veranderden van dramatherapie, vaktherapie in de forensische psychiatrie, ervaringsgerichte werkvormen, naar ervaringsgerichte supervisie, teams in welzijn en gezondheidszorg, teamspel, naar de kracht van ervaring en de stralend falen intervisiemethode.

πŸ€ Alle publicaties zijn te vinden in mijn LinkedInprofiel en op mijn Gorry Cleven website. 5 boeken, 2 spellen, 5 artikelen waarvan 1 Engelstalig artikel en een hoofdstuk in een Engelstalig boek.

Laat een reactie achter