Skip to main content

Kaartspellen

Stralend falen intervisiemethode

De Stralend falen intervisiemethode combineert Krachtgerichte coaching van Fred Korthagen en Ellen Nuijten met de Positieve supervisie en intervisie van Frederike Bannink. Het vertrekpunt in deze methode is een ‘blunder’ in plaats van een positieve ervaring. Het inbrengen van een blunder is ongemakkelijk. Het samen delen normaliseert en biedt opluchting bij een ongemakkelijk gevoel. Het spel ondersteunt de deelnemers in de verschillende stappen vanuit de positieve intervisie. Waardoor je via doelformulering en vraagverheldering, via het vinden vaardigheden en talenten, kunt leren van falen om vandaaruit verder te komen.

In het spel zitten een handleiding met verschillende spelvarianten en 10 kaarten met positieve vragen per stap. Je krijgt toegang tot de online leeromgeving waarin je achtergrondinformatie vindt over intervisie, over positieve psychologie en stralend falen.

ME-WE Teamraster

Het Teamraster ME-WE bestaat uit 6 thema’s met elk 5 WE kaarten 5 ME kaarten. Drie thema’s gaan over de bovenstroom en drie thema’s gaan over de onderstroom in teams. De WE kaarten gaan over wat je als team samendoet. De ME-kaarten gaan over je individuele bijdrage aan het geheel. De methode is gebaseerd op een jarenlange ervaring met de begeleiding van teams als instellingssupervisor, intervisor. Daarnaast zijn ruimt 35 supervisoren en intervisiebegeleider geïnterviewd als basis van dit model. Deze ervaring is uitgebreid beschreven in het boek Teams in welzijn en gezondheidszorg. (Cleven 2008). Het spel wordt momenteel herzien in deze ME-WE variant en komt in 2024 beschikbaar.

Het spel bevat een handleiding met enkele spelvarianten en 5 WE kaarten 5 ME kaarten per thema. De 5 WE kaarten 5 ME kaarten in elk thema vertegenwoordigen de teamontwikkelingsfasen. Waardoor het zichtbaar wordt welke volgende ontwikkelstap het team kan maken en welke bijdrage ieder teamlid kan leveren.

Je krijgt toegang tot de online leeromgeving waarin je je verder kunt verdiepen in samenwerken.

Doen + ervaren + reflecteren = veranderen