Skip to main content

Kaartspellen

Terugkijken om verder te komen
Een kaartspel voor intervisie
Leren falen en werken aan ontwikkeling
Doelformulering en vraagverheldering

Stralend falen intervisiemethode

Direct bestellen

De stralen falen intervisiemethode is een intervisiespel gebaseerd op de positieve psychologie en krachtgericht coachen. De kaarten nemen je stapsgewijs mee van een faalervaring naar je vaardigheden, talenten en ontwikkeling. Daardoor kun je echt leren van fouten en nieuwe mogelijkheden ontdekken.

De stralend falen intervisiemethode is een praktisch hulpmiddel. De handleiding beschrijft de stappen die in intervisie en de stralend falen intervisiemethode belangrijk zijn. Samen met de kaarten kun je direct aan de slag.

De stralend falen intervisiemethode is een uitgave van supervisor, coach en intervisiebegeleider Gorry Cleven en grafisch ontwerper Stefan Manheim.

De stralend falen intervisiemethode is gericht op medewerkers, professionals en leidinggevenden

  • die van en met elkaar willen leren
  • die wil groeien en naar zichzelf willen kijken
  • die mensen begeleiden in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling
  • die bereid zijn de eigen ontwikkelpotentie te onderzoeken en anderen daarbij ondersteunen
  • die oprecht nieuwsgierig zijn naar die ander

Het is een krachtig hulpmiddel voor studenten, docenten, supervisoren, coaches en teams die meer uit intervisie willen halen.

Inhoud : 55 kaarten l 5 stappen l handleiding

Wil je de bijbehorende een training volgen

Direct bestellen

Teamraster

Het Teamraster bestaat uit 6 thema’s met elk 10 kaarten. Drie thema’s gaan over de bovenstroom en drie thema’s gaan over de onderstroom in teams. De kaarten gaan over wat je als team samendoet. Het zijn kaarten waarmee je met elkaar in gesprek gaat over wat je al doet samen en wat je samen wilt ontwikkelen. Op basis daarvan kun je een teamplan concreet maken naar jullie dagelijkse praktijk. Ook kun je bespreken wat ieders individuele bijdrage aan de ontwikkeling.

Het Teamraster is gebaseerd op jarenlange ervaring met de begeleiding van teams als instellingssupervisor en externe intervisor. Daarnaast zijn ruimt 35 supervisoren, teamcoaches en intervisoren geïnterviewd als basis van dit model. Deze ervaring is aangevuld met de onderbouwing en de state of art van teamcoaching op dat moment. Het boek bijbehorende boek Teams in welzijn en gezondheidszorg (Cleven 2008) is nog steeds verkrijgbaar en gaat nader in op de teamontwikkeling en aspecten in de samenwerking. Het spel en de leeromgeving teamcoaching wordt momenteel herzien in en komt eind 2024 beschikbaar.

Het spel bevat een handleiding met enkele spelvarianten en in totaal 60 kaarten verdeeld over 6 thema’s.

Doen + ervaren + reflecteren = veranderen